KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Matura próbna

Dzień dobry,

dyrektor Zespołu podjął decyzję o przeprowadzeniu próbnego egzaminu maturalnego w dniach 02.04-08.04.2020r. w formule zaproponowanej przez MEN, której szczegóły opisane są w linkach:

https://www.kuratorium.lodz.pl/probny-egzamin-maturalny-informacja-men-i-cke/
https://www.gov.pl/web/edukacja/probny-egzamin-maturalny

Zobowiązuję Państwa do zapoznania się z wyżej zamieszczonymi informacjami i przeprowadzenia próbnego egzaminu maturalnego zgodnie z podanym w nich harmonogramie.
Zasady oceniania zostaną zamieszczone 22 kwietnia br. na stronie internetowej CKE.
Zwracam Państwa uwagę na to, że Centralna Komisja Egzaminacyjna za nieuzasadnione uważa wystawianie ocen cząstkowych na podstawie uzyskanych przez danego ucznia wyników egzaminu próbnego z poszczególnych przedmiotów.

Proszę jednocześnie wychowawców i nauczycieli danych przedmiotów o poinformowanie uczniów oraz rodziców, poszczególnych klas maturalnych, tak aby wszyscy zostali jak najszybciej zapoznani z w/w wytycznymi.

 

Terminy próbnego egzaminu maturalnego

Data

Arkusze zamieszczone na stronie internetowej ok. godz. 9:00

Arkusze zamieszczone na stronie internetowej ok. godz. 14:00

2 kwietnia (czwartek)

język polski (PP)

·         język polski (PR)

·         fizyka (PR)

3 kwietnia (piątek)

matematyka (PP)

·         matematyka (PR)

·         filozofia (PR)

·         język łaciński (PR)

·         historia sztuki (PR)

·         historia muzyki (PR)

6 kwietnia (poniedziałek)

języki obce nowożytne (angielski, francuski, hiszpański, niemiecki, rosyjski, włoski) (PP)

języki obce nowożytne (angielski, francuski, hiszpański, niemiecki, rosyjski, włoski) (PR)

7 kwietnia (wtorek)

·         biologia (PR)

·         wos (PR)

·         geografia (PR)

·         informatyka (PR)

8 kwietnia (środa)

·         chemia (PR)

·         język litewski (PP)

·         język białoruski (PP)

·         język ukraiński (PP)

·         historia (PR)

·         język litewski (PR)

·         język białoruski (PR)

·         język ukraiński (PR)



Z poważaniem,
Renata Fudała
dyrektor ZST-I