KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Terminarz roku

Terminarz roku szkolnego 2019/2020

I SEMESTR

01.09.2019r. – 09.02.2020r.

II SEMESTR

10.02.2020r. – 31.08.2020r.

02.09.2019r. – (poniedziałek) uroczyste rozpoczęcie r. szk. 2018/2019

 

09.09. – 06.10.2019r. – praktyki zawodowe kl. 3tm, 3tmm, 3tia, 3tib

 

11.09.2019r. – (środa) zebranie Rady Pedagogicznej i Zespołu                 Wychowawców Klasowych

 

12.09.2019r. – (czwartek) zebranie informacyjne dla rodziców

14.10.2019r. – (poniedziałek) Dzień Edukacji Narodowej – ślubowanie uczniów kl.I

 

16.10.2019r. – (środa) zebranie szkoleniowe Rady Pedagogicznej- dot.

RODO, wyników egzaminów zewnętrznych i promocji Szkoły

 

06.11.2019r. – (środa) zebranie dla rodziców po ½ semestru I  i konsultacje indywidualne

 

18.11.2019r. – (poniedziałek) zebranie szkoleniowe Rady Pedagogicznej nt. profilaktyki zagrożeń narkotykami i innymi środkami typu dopalacze.

 

20.12.2019r. – (piątek) wystawienie ocen przewidywanych

 

23 - 31.12.2019r. – zimowa przerwa świąteczna

 

08.01.2020r. – (środa) zebranie informacyjne dla rodziców i konsultacje

 

09.01.2020r. – (czwartek) egzamin praktyczny poprawkowy E.18 (kl. 4tma, 4tmb, 4tim – mechatronice, absolwenci)

 

10.01.2020r. – (piątek) pisemny egzamin poprawkowy dla wszystkich  kwalifikacji E.03 E.18 E.19 E.12 E.13 E.14 M.17 M.44

 

13.01. – 26.01.2020r. – ferie zimowe

 

29.01.2020r. – (środa) wystawienie ocen śródrocznych

 

31.01.2020r. – (piątek) Dzień Patrona Szkoły

 

14.01. – 12.02.2020r. egzaminy praktyczne poprawkowe dla „jednoliterowych” kwalifikacji E.12, E.13, E.14 E.19, M.44, E.03, M.17

 

04.02.2020r.- (wtorek) klasyfikacyjne posiedzenie Rady Pedagogicznej  po semestrze I

 

06.02.2020r. – (czwartek) posiedzenie plenarne Rady Pedagogicznej

                          po semestrze I

 

DODATKOWE DNI WOLNE OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH

w roku szkolnym 2019/2020

 

02.01.2020;   03.01.2020

04.05.2020;   05.05.2020;   06.05.2020

12.06.2020

23.06.2020;   24.06.2020

 

……….2020 r. – rekolekcje dla uczęszczających na religię

 

04.03.2020r. – (środa) zebranie dla rodziców uczniów klas I, konsultacje dla klas pozostałych

09.03.2020r. – (poniedziałek) zebranie szkoleniowe Rady Pedagogicznej

 

03.04.2020r. – (piątek) wystawienie ocen przewidywanych w klasach maturalnych

 

06.04.2020r. – (poniedziałek) zebranie informacyjne dla rodziców uczniów klas IV o przewidywanych ocenach oraz dla klas pozostałych po ½ semestru II

 

09.04 – 14.04.2020r. – wiosenna przerwa świąteczna

 

15.04.2020r. – (środa) wystawienie ocen w klasach maturalnych

 

21.04.2020r. – (wtorek) zebranie klasyfikacyjne klas maturalnych

 

24.04.2020r. – (piątek) zakończenie zajęć w klasach maturalnych - pożegnanie maturzystów

 

04 - 22.05.2020r. – pisemne i ustne egzaminy maturalne

 

01.06.2020r. – (poniedziałek) wystawienie przewidywanych ocen w klasach promocyjnych

02.06.2020r. – (wtorek) zebranie informacyjne dla rodziców klas promocyjnych

 

10.06.2020r. – (środa) wystawienie ocen w klasach promocyjnych

17.06.2020r. – (środa) zebranie klasyfikacyjne klas promocyjnych

 

22.06.2020r. – (poniedziałek) zebranie plenarne Rady Pedagogicznej

 

22.06.2020r. - (poniedziałek) egzamin praktyczny dla kwalifikacji E.18-poprawki

 

23.06. 2020r.(wtorek) – egzamin pisemny dla wszystkich kwalifikacji w tym także egzaminy pisemne poprawkowe zgodnie z harmonogramem

 

24-26.06.2020r. –  egzamin praktyczny dla kwalifikacji M.44, E.14, E.19

 

26.06.2020r. – (piątek) uroczyste zakończenie roku szkolnego 2019/2020

 

27.06-09.07 2020r. – egzaminy praktyczne dla wszystkich kwalifikacji „dwuliterowych” zgodnie z harmonogramem w tym także egzaminy poprawkowe

dla kwalifikacji jednoliterowych (E.12, E.13, M.17, E.03)

 

26.06. – 31.08.2020r. nabór uczniów do klas I

 

24 – 25.08.2020r. – egzaminy maturalne w terminie poprawkowym

 

21 – 28.08.2020r. – egzaminy poprawkowe przedmiotowe

 

31.08.2020r. – (piątek) plenarne posiedzenie Rady Pedagogicznej

                            na rok szkolny 2020/2021