KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

UWAGA Rodzice i uczniowie WAŻNY KOMUNIKAT !!!

 

W związku z decyzją Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11.03.2020r. informuję, że od dnia 12 marca do 10 kwietnia 2020r. zostają zawieszone zajęcia dydaktyczno-wychowawcze.

Od dnia 12 marca uczniowie Zespołu nie przychodzą do szkoły.

Przerwa w funkcjonowaniu szkoły nie oznacza dni wolnych od nauki.

Proszę o śledzenie na bieżąco dziennika elektronicznego i poczty elektronicznej, gdzie będą umieszczane aktualne informacje i materiały od nauczycieli do samodzielnej pracy w domu.

Wykonywanie zadanych prac jest OBOWIĄZKOWE i zostanie ocenione po powrocie na zajęcia.

Uczniów z klas maturalnych proszę, aby poświęcili ten czas na przygotowanie się do zbliżających się egzaminów maturalnych i zawodowych.

Dodatkowo na platformie Ministerstwa Edukacji Narodowej epodreczniki.pl udostępniono e-materiały do wykorzystania przez nauczycieli lub do samodzielnej nauki przez uczniów. Epodręczniki.pl to biblioteka bezpłatnych, sprawdzonych, zgodnych z aktualną podstawą programową materiałów edukacyjnych.

Proszę pamiętać o swoim bezpieczeństwie i pozostać w tym czasie w domu.

Unikać miejsc, gdzie są duże skupiska ludzi (np. komunikacja publiczna, kino, teatr, centra handlowe).

Link do komunikatu MEN: https://www.gov.pl/web/edukacja/zawieszenie-zajec-w-szkolac .

 

 Dyrektor ZST- I