KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Warsztaty szkolne

PODSTAWOWYM ZADANIEM WARSZTATÓW SZKOLNYCH JEST ORGANIZACJA ORAZ REALIZACJA ZAJĘĆ PRAKTYCZNYCH DLA UCZNIÓW W NASTĘPUJĄCYCH ZAWODACH:

    • Technik mechanik
    • Technik mechatronik
    • Mechanik-monter maszyn i urządzeń
    • Operator obrabiarek skrawających

 

Zajęcia praktyczne realizowane są w ramach następujących przedmiotów (modułów):

    • Technologie wytwarzania
    • Technologie i konstrukcje mechaniczne
    • Podstawy konstrukcji i technologii mechatronicznych
    • Montaż urządzeń i systemów mechatronicznych
    • Zajęcia praktyczne

 

Zajęcia praktyczne realizowane są w oparciu o następujące działy szkoleniowo-produkcyjne:

    • Rozdzielnia robót, kontrola techniczna
    • Obróbka ręczna, krajalnia materiałów
    • Warsztat remontowy, montaż
    • Obróbka mechaniczna I – tokarki
    • Obróbka mechaniczna II – obrabiarki różne
    • Wypożyczalnia narzędzi, narzędziownia
    • Obróbka plastyczna
    • Spawalnia
    • Pracownia technologii
    • Pracownia montażu

 

Celem właściwej realizacji programu nauczania Warsztaty Szkolne produkują na potrzeby rynku następujące wyroby:

    • Kłódka energetyczna
    • Kluczyk do kłódki
    • Pręt do uziomu
    • Nakrętka łącznikowa
    • Złącze uziomowe
    • Szyna hamulcowa
    • Hak do pokryw
    • Ogrodzenia
    • Kraty
    • Balustrady
    • Bramy
    • Inne konstrukcje mechaniczne oraz części i wyroby według zlecenia klienta

 

PONADTO W RAMACH DZIAŁALNOŚCI SZKOLENIOWEJ WARSZTATY SZKOLNE SAMODZIELNIE WYKONUJĄ (PRZY UDZIALE UCZNIÓW) WSZELKIE NIEZBĘDNE PRZEGLĄDY ORAZ REMONTY MASZYN I URZĄDZEŃ WARSZTATOWYCH