KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Biblioteka

Godziny pracy biblioteki

  
Poniedziałek8.00-18.00  
Wtorek9.00-18.30 
Środa10.00-15.00
Czwartek10.00-15.00
Piątek8.00-15.15 przerwa 13.00 -13.45

Regulamin Biblioteki Szkolnej oraz Centrum Informacji Naukowej w Zespole Szkół Techniczno-Informatycznych im. Jana Nowaka-Jeziorańskiego w Łodzi

Regulamin czytelni

Regulamin korzystania z Centrum Informacji Naukowej


Biblioteka 2020/2021


Kiermasz

W związku z epidemią, biblioteka zmienia zasady przeprowadzanego co roku kiermaszu podręczników.
Od 2 września zachęcamy was do umieszczania w bibliotece ogłoszeń dot. waszych potrzeb lub chęci odsprzedania książek


Koło Ekologiczne w ZST-I
trwają zapisy uczniów naszej szkoły do Szkolnego Koła Ekologicznego.
Jeśli chcesz w ciekawy sposób rozwijać swoje zainteresowania związane z ekologią nie zwlekaj przyjdź do biblioteki szkolnej i dołącz do grona wybrańców. Zapisy do 25 września u pań bibliotekarek. Pierwsze spotkanie w poniedziałek 28 września o godz. 15.30 w sali nr 56
Zapraszamy