KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

14.10.2021r. – (czwartek) Dzień Edukacji Narodowej – ślubowanie uczniów kl. I

14.10.2021r. – (czwartek) Dzień Edukacji Narodowej – ślubowanie uczniów kl. I

Organizacja Dnia Edukacji Narodowej:

1. KLASY PIERWSZE: Ślubowanie klas pierwszych odbędzie się 14.10.2021 r. o godzinie 10:00 na sali gimnastycznej. Podczas ślubowania obecne muszą być osoby należące do samorządu klasowego oraz po 1 przedstawicielu z każdej klasy, który w jej imieniu będzie składał ślubowanie. W sumie z każdej klasy powinny być 4 osoby. Pozostali uczniowie przychodzą do szkoły na godzinę 10:30 i udają się do wyznaczonych sal lekcyjnych, gdzie odbędzie się spotkanie z wychowawcą, podczas którego przedstawiciel klasy, który składał ślubowanie na sali gimnastycznej, odczyta Rotę a wychowawca przyjmie ślubowanie od pozostałych uczniów. Podczas tego spotkania, zostaną wręczone uczniom przez wychowawcę teczki z treścią Roty i listem. Wszyscy uczniowie przychodzą w tym dniu w stroju galowym.

2. KLASY DRUGIE: W ślubowaniu klas pierwszych o godzinie 10:00 udział biorą osoby należące do samorządu klasowego- 3 osoby z każdej klasy ubrane w strój galowy. Po zakończonej uroczystości uczniowie Ci wracają do domu. Pozostali uczniowie zostają w domu.

3. KLASY TRZECIE I CZWARTE: Wszyscy uczniowie z klas trzecich i czwartych pozostają w tym dniu w domu. Podczas ślubowania obowiązują zasady reżimu sanitarnego.