KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Bezpiecznego Internetu 9 lutego 2021 r.

Dzień Bezpiecznego Internetu 9 lutego 2021 r.

Dzień Bezpiecznego Internetu to największa akcja na rzecz inicjowania i propagowania działań na rzecz bezpiecznego dostępu dzieci i młodzieży do zasobów internetowych, zaznajomienia rodziców, nauczycieli i wychowawców z problematyką bezpieczeństwa online oraz promocja pozytywnego wykorzystywania Internetu. Organizatorem DBI w Polsce od 2005 roku jest Polskie Centrum Programu Safer Internet, które tworzą Państwowy Instytut Badawczy NASK oraz Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę.

W ramach obchodów Dnia Bezpiecznego Internetu w naszej Szkole w okresie od stycznia do marca 2021 r. odbywać się będą różne inicjatywy m.in.: zajęcia, projekty dotyczące odpowiedzialnego korzystania z Internetu, ochrony własnego wizerunku w sieci i bezpieczeństwa.

Przeprowadzone zostaną także konkursy dla uczniów:

  1. Konkurs dla uczniów klas 1: „Zagrożenia ze strony social mediów i komputera oraz sposoby im przeciwdziałania”, szczegółowych informacji na temat konkursu udziela
    p. Magdalena Zgraja
  2. Konkurs dla uczniów klas 2 (informatycznych): „Bezpieczeństwo serwerów www oraz poczty elektronicznej”, szczegółowych informacji na temat konkursu udziela p. Paweł Kulesza
  3. Konkurs dla uczniów klas 3 (informatycznych): „Zadanie praktyczne dotyczące przechwycenia danych ze specjalnie utworzonej strony i/lub zadanie  praktyczne dotyczące zabezpieczenia sieci WiFi na routerach”, szczegółowych informacji na temat konkursu udziela p. Krzysztof Kwaskowski

Szczegóły dotyczące wszystkich konkursów w załączeniu.

Nieprzekraczalny termin przesyłania wszystkich prac konkursowych to:

 28 luty 2021 r. godz.: 23.59 J

Zapraszamy wszystkich, a szczególnie rodziców do udziału w konferencji online w ramach ogólnopolskich obchodów DBI - 9 lutego 2021 r. w godz.: 17.00-20.30. Transmisja dostępna będzie na stronie: www.dbi.pl oraz profilach w serwisach Facebook i YouTube (bez konieczności wcześniejszej rejestracji). Pełny program konferencji dostępny jest na stronie: https://www.saferinternet.pl/dbi/konferencja-dbi.html

Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursach oraz uczestnictwa w pozostałych działaniach mających na celu poszerzanie swojej wiedzy i umiejętności w zakresie bezpieczeństwa w Internecie.

 

Regulaminy klasa 1

Regulamin klasa 2