KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Bezpiecznego Internetu – podsumowanie, wyniki konkursów

Dzień Bezpiecznego Internetu – podsumowanie, wyniki konkursów

W ramach obchodów Dnia Bezpiecznego Internetu w naszej Szkole w lutym 2021 r. odbyło się kilka inicjatyw mających na celu  inicjowanie i propagowanie działań na rzecz bezpiecznego dostępu dzieci i młodzieży do zasobów internetowych, zaznajomienia uczniów i rodziców
z problematyką bezpieczeństwa online oraz promocja pozytywnego wykorzystywania Internetu. Odbyły się zajęcia z uczniami w ramach godzin z wychowawcą, które dotyczyły odpowiedzialnego korzystania z Internetu i ochrony własnego wizerunku w sieci. Udostępnione zostały materiały dotycząc bezpieczeństwa w Internecie oraz ochrony danych osobowych online. Uczniowie wzięli udział w organizowanych przez nauczycieli  konkursach.

Oto wyniki konkursów:

Konkurs: „Zagrożenia ze strony social mediów i komputera oraz sposoby im przeciwdziałania”
– organizator p. Magdalena Zgraja

1 miejsce: Miłosz Bukowiecki, Mateusz Górecki i Jakub Kurowski kl. 1tia

2 miejsce: Kamil Milski i Bartosz Zalewski kl. 1tia

3 miejsce: Seweryn Białkowski i Szymon Piekut kl. 1tib

Konkurs: „Bezpieczeństwo serwerów www oraz poczty elektronicznej”
- organizator p. Paweł Kulesza

1 miejsce (23 pkt.) - Adam Szepietowski kl. 2ti

2 miejsce (10 pkt.) - Maciej Żak z drużyną kl. 2pi

3 miejsce (7 pkt.) - Wiktor Roźniatowski z drużyną kl. 2pi

wyróżnienie - Kacper Kucharski kl. 2pi

Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy !!!

Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w obchody Dnia Bezpiecznego Internetu