KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Praktyki zawodowe na finiszu…

Praktyki zawodowe na finiszu…

Powoli zbliża się koniec praktyk zawodowych naszych uczniów w Hiszpanii.
Dobiegł także do końca program kulturalny, realizowany na miejscu, w ramach którego uczniowie zwiedzili walenckie zoo „Bioparc,” odbyli wycieczkę do miasteczka Sagunto, położonego u stóp góry, na której szczycie znajdują się ruiny masywnej fortecy pamiętającej czasy Imperium Rzymskiego. Wycieczki do gorących źródeł „Montanejos,” na plażę „Patacona,” gry sportowe oraz gra miejska, polegająca na lokalizowaniu głównych zabytków Walencji, na pewno pozostawiły miłe wrażenia. Ostatnie dni upływają także na monitoringu pracy uczniów w zakładach pracy przez opiekunów i partnera naszej szkoły w Hiszpanii, wypełnianiu licznych ankiet, raportów oraz dzienniczków praktyk.