KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

SPOTKANIE SZKOLENIOWE

SPOTKANIE SZKOLENIOWE

Rady Pedagogicznej ZST-I w Łodzi po powrocie z kursów w Hiszpanii, w ramach projektu TOP_EDU -„Międzynarodowa mobilność kadry edukacji szkolnej” realizowanego ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+ sektor Edukacja szkolna

W dniu dzisiejszym Rada Pedagogiczna Zespołu Szkół Techniczno-Informatycznych w Łodzi spotkała się z uczestnikami kursów zorganizowanych w Hiszpanii przez naszego partnera @Mobility Projects by Universal Mobility SL, którzy podzielili się z koleżankami i kolegami swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami. Jak wiadomo odbyły się dwa kursy: „Dynamiczne nauczanie” i „Niekonwencjonalne metody nauczania”. Było zatem dużo materiału do przekazania naszym koleżankom i kolegom, którzy nie mieli szczęścia uczestniczyć w tegorocznym wyjeździe do Hiszpanii.

Spotkanie poprowadziła pani Małgorzata Krukowska. Opowiedziała o tym, jaką wiedzę na zajęciach zdobyliśmy i jak możemy ją praktycznie wykorzystać na naszych lekcjach. Materiały opracowane podczas szkolenia pozwolą na wdrożenie konkretnych, niekonwencjonalnych metod i ćwiczeń w pracy z uczniami. Dzięki szkoleniu każdy uczestnik udoskonali swój warsztat pracy o metody dopasowane do swojego zakresu i stylu nauczania.

Po części szkoleniowej obejrzeliśmy zdjęcia uczestników wyjazdu w kategoriach: integracja, przyroda, historia i architektura Hiszpanii oraz kulinaria. Po twarzach uczestników spotkania można było odczytać nadzieję, że i oni wezmą udział w podobnym wyjeździe. A potem przy dźwiękach muzyki latynoskiej przyszedł czas na degustację przysmaków hiszpańskich.