KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Szkolenie nauczycieli w Granadzie część 2

Hola Amigos! 

Czas biegnie nieubłaganie i nasze szkolenie w Hiszpanii już na półmetku! 

Wczorajszy dzień był równie intensywny jak poniedziałek – rozpoczęliśmy porannymi szkoleniami. Etapy tworzenia grupy, role w grupie, team spirit building – tym zajmowaliśmy się na warsztatach. Nasi trenerzy z Universal Mobility zadbali, abyśmy nie stracili ani jednej minuty – działo się!  

Po południu ruszyliśmy na zwiedzanie Alhambry – kompleksu pałacowego, który był ostatnią siedzibą władców muzułmańskich w Grenadzie. Jest to jeden z najczęściej odwiedzanych zabytków wpisanych na listę UNESCO w Europie. Szczegółowość zdobień naprawdę robi wrażenie! Trzy godziny minęły nie wiedząc kiedy. 

Dzisiaj kolejny dzień szkoleń – zajęcia w grupach poświęcone były typom osobowości oraz rodzajom komunikacji. Niezmiennie forma warsztatów uaktywniła wszystkich uczestników. Merytoryczna strona szkoleń naprawdę stoi na najwyższym poziomie. 

Po południu jedna z naszych trenerek – Anna Łuszcz – zaprosiła nas na spacer do Sacramonte. Jest to romska dzielnica Grenady i jednocześnie centrum kultury flamenco. Mozolna wspinaczka na pobliskie wzgórze została wynagrodzona wspaniałą panoramą miasta i widokiem na Alhambrę. Mieliśmy również możliwość zobaczyć cuevas – czyli jaskinie, w których od stuleci mieszka ludność romska.  

Wszystkich, którzy martwili się panującą tutaj temperaturą pragniemy uspokoić – od wtorku słupek rtęci dochodzi „tylko” do 35 stopni. Wierzcie nam, jest to duża różnica ;-) 

Z ciekawością czekamy na kolejne dni !!!