KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

WYNIKI KOKURSU - Z historią Łodzi za pan brat

WYNIKI KOKURSU   
Dziś mija 200-tna rocznica Łodzi przemysłowej. Gdy władze Królestwa Polskiego zdecydowały 18.09.1820, że nasze miasto będzie osadą fabryczną, gdzie docelowo miał być rozwijany przemysł włókienniczy, Łódź liczyła tylko 767 mieszkańców. Była małym miasteczkiem rolniczym na obrzeżach Puszczy Łódzkiej. Obecnie liczy ponad 680000. (W 1988 r. liczyła nawet ponad 854000!). W roku 1820 była to bardzo dalekowzroczna decyzja, która zaważyła na losach wielu ludzi tej części Polski.
Dzisiejszy konkurs historyczny: ,,Z historią Łodzi za pan brat" wygrał:
D. Łaszkowicz z kl. 1 tib
2 miejsce - F. Sikorski kl. 1 tib
3 miejsce (ex aequo) Z. Lis kl. 1tia, F. Mamiński kl. 1tib, H. Jatczak kl. 1 tib.
Zwycięzcom i wszystkim uczestnikom serdecznie gratuluję. A. Jaszczyk.