KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

NA ZDROWIE- WARZYWA, OWOCE I ZIOŁA

NA ZDROWIE- WARZYWA, OWOCE I ZIOŁA 

Po raz pierwszy od kilkunastu lat nasza cykliczna impreza odbędzie się
w okrojonej wersji. 

Ze względu na sytuację epidemiczną nie odbędzie się degustacja potraw przygotowanych przez uczniów. Nie rezygnujemy jednak z konkursu dla klas drugich na najciekawsze „stoisko”. 

Nagrodą niezmiennie jest jeden dzień bez pytania do wykorzystania w I sem.  

Tegoroczne hasło zachęca do przygotowania dań wpływających korzystnie na nasze zdrowie
i samopoczucie 

Ocenie podlegać będzie: 

Stoisko z trzema przepisami w roli głównej: 

1 - przepis na potrawę z warzyw 

2 - przepis na danie z owoców 

3 -  przepis na danie z ziołami 

Uczniowie mają za zadanie  

1. Wykonać plakat związany z tematem (znaczenie warzyw, owoców i ziół w zapobieganiu i leczeniu różnych chorób). 

2.Zaprezentować pozostałym uczniom stoisko dnia 6 listopada. 

3. Wykonać fotorelację z przygotowania i degustacji potraw oraz zaprezentować sposób przygotowania, opis wykonania, przepis, ciekawostki  związane z potrawą np. ile kalorii zawiera danie, jakie ma właściwości zdrowotne. 

Więcej informacji u p. Krukowskiej (biblioteka szkolna). 

Prezentacja stoisk 6 listopada 2020 r. (piątek). godz. 11.45 przed pokojem nauczycielskim. Tego dnia nastąpi rozstrzygnięcie konkursu.